Een eigen advocatenkantoor beginnen: een hele onderneming!

 Voor jezelf beginnen, alleen of samen met anderen is leuk en spannend. Maar er komt enorm veel bij kijken. Om te beginnen alle juridische en financiële zaken; van de eerste aanmelding bij de Orde van Advocaten tot het opstellen van een ondernemingsplan en een begroting en het zoeken naar een passend verzekeringspakket.

En dan alle praktische zaken: de naam van het nieuwe kantoor, de inrichting ervan, het logo dat u wilt gaan gebruiken, een marketingstrategie, de website, die ontwikkeld moet worden, etc. etc..

Als u samen met anderen een praktijk wilt starten komen er nog zaken bij als: hoe regelen we de samenwerking en ook hoe voorkomen we conflicten?

Kortom: er is veel waar u aan moet denken en er komt veel op u af.

Hieronder een tweetal tips voor de starter:

Tip 1:

Maak een ondernemingsplan. Dat hoeft geen lijvig boekwerk te zijn; een A4tje is soms al voldoende. Het helpt u uw richting te bepalen en uw doelen in de gaten te houden.

Tip 2:

Zoek een collega, die ooit ook starter was, als maatje waarmee u van tijd tot tijd kunt sparren. Houd uw ideeën tegen hem of haar aan en gebruik hem als vraagbaak. Dat scheelt u vast een paar beginnersfouten.

Heeft u ook een tip voor een startende collega? Wat moet hij of zij doen en wat vooral niet?

Laat het ons weten dan plaatsten we uw tip, onder vermelding van uw naam, op onze site.

Het Servicehuis Advocatuur, een dochteronderneming van de Merlijngroep, is u graag van dienst bij het opstarten van uw kantoor. We beschikken over professionals die van vele markten thuis zijn. Vaak zijn zij ooit ook voor zichzelf begonnen. Zij kunnen u praktisch terzijde staan, zodat u door de bomen nog het bos blijft zien.

omslag HC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *