Jurgen Peters docent Servicehuis Advocatuur

Peters | de heer Mr. J.B. Peters (Jurgen)

Vanaf 1983 is Mr. Jurgen Peters advocaat in Zoetermeer. Hij biedt rechtsbijstand aan particulieren en  instellingen en ondernemers.  Aanvankelijk werkte hij uit onder de naam Brown  en Peters advocaten. Na de pensionering van zijn kantoorgenoot heeft hij samenwerking gezocht met Mr. Jan Herweijer uit Rijswijk en nu heet het kantoor: “Justum Advocaten  en Mediators” met vestigingen in Zoetermeer en Rijswijk. Hij richt hij zich vooral op het persoon-en familierecht, arbeidsrecht, strafrecht, huurrecht en psychiatrisch patiënten recht. Als allround advocaat adviseert hij regelmatig ondernemers.

Jurgen Peters is geruime tijd mediator. Hij is omstreeks 1990  opgeleid. Thans is hij gecertificeerd mediator bij de MfN Nederland en kan hij bogen op een jarenlange ervaring.

Al meer dan 25 jaar is hij verbonden aan de beroepsopleiding bij de Nederlandse Orde van Advocaten. Ook in de beroepsopleiding nieuwe stijl is hij advocaat-trainer. Hij verzorgt in die hoedanigheid trainingen op het gebied van conflicthanteren, onderhandelen, mediation, gespreksvoering, getuigenverhoor, en adviesvaardigheden.  Bij de Merlijn groep verzorgt hij trainingen onderhandel -en mediationvaardigheden voor advocaten en overheden.

Als beklagrechter is hij geruime tijd verbonden geweest aan de penitentiaire inrichting te Zoetermeer en later in Alphen aan den Rijn. In die hoedanigheid heeft hij een rechtsprekende functie gehad.

Door zijn jarenlange ervaring als trainer is hij in elke training op zoek naar de leerwensen van de deelnemers. Deze worden door hem uitgedaagd om het maximale uit een training te halen door heel specifiek aan te geven wat zij willen leren. Vervolgens worden dan accenten  in de training gelegd om zoveel mogelijk aan te sluiten bij  de specifieke leerdoelen door het aanreiken van theoretische kaders maar vooral ook door het gericht oefenen in rollenspellen  en het geven van gerichte feedback. Deelnemers zijn vooral enthousiast over de inzet en het doelgericht trainen.

Specialismen

  • advocatuur-coach
  • advocatuur-intervisie