Marianne Van der Zande docent Servicehuis Advocatuur

Zande | mevrouw M. A. van der Zande (Marianne)

Marianne van der Zande studeerde Agogiek (Hogeschool van Utrecht), Didactiek (Universiteit Utrecht) en Conflictmanagement (Universiteit Maastricht). Daarnaast volgde zij onder meer een mediationopleiding, de coachingsopleiding ‘Meesterlijk Intervenieren’ , Transactionele Analyse en Debattechnieken
Zij is een ervaren trainer, coach en adviseur op het gebied van communicatie, persoonlijke effectiviteit en professionalisering van individuen en teams.

Marianne is haar gehele loopbaan betrokken bij veranderprocessen van individuen en teams. Sedert 1992 is zij werkzaam binnen het Hoger Beroepsonderwijs als docent en staffunctionaris.
Daarnaast werkt zij als communicatietrainer, adviseur en coach ten behoeve van diverse beroepsgroepen, waaronder artsen, juristen en managers. Zij is betrokken bij veranderprocessen binnen organisaties en adviseert daarbij het management inzake het opleidings- en bijscholingsbeleid voor medewerkers.
Sinds 1992 is zij verbonden aan onder andere de Nederlandse Orde van Advocaten en de Utrechtse Orde van Advocaten als communicatietrainer en adviseur. Bij de Academie voor Wetgeving en Overheidsjuristen treedt zij op als trainer en als coach voor diverse verzekeraars.

Specialismen

  • advocatuur-coach
  • advocatuur-intervisie