Intervisietechnieken voor advocaten

Steeds meer beroepsgroepen krijgen te maken met verplichte intervisie. Voor advocaten en mediators is dit inmiddels het geval. Intervisie is gestructureerd collegiaal overleg met gelijkwaardige professionals. Samen met vakgenoten of collega’s wisselt u, geholpen door een specifieke methodiek, ervaringen uit. Dat levert u nieuwe inzichten op en reflectie op uw eigen professioneel handelen. Een belangrijke rol is weggelegd voor de intervisie begeleider, die niet alleen de methode bewaakt maar vooral ook de sfeer van vertrouwen.

Lees meer...

Insolventierecht Just in time

De cursus insolventierecht is een vernieuwde versie van de vertrouwde vroegere VSO-cursus Insolventierecht, die door de NOvA georganiseerd werd. We leren in de cursus vooral waar de relevante informatie te vinden is. De complexiteit van de materie is dusdanig dat puur kennis opdoen niet voldoende zal zijn om vertaalslagen naar concrete situaties te kunnen maken.

Lees meer...

De moderne patroon

In de training gaat het erom dat u zicht krijgt op de denkwereld van de huidige generatie stagiaires en dat u daar gebruik van kunt maken om de stagiaire zich optimaal te laten ontwikkelen en aan u te binden.

Lees meer...